Składniki:
-dwie garście rzodkiewki wraz z korzonkami (nawet tymi maleńkimi)
-szczypiorek
-kilka gałązek natki pietruszki
-3 jajka ugotowane na twardo
-sok z połówki cytryny
-sól i pieprz do smaku
-łyżka oliwy
Preparowanie:
Rzodkiewkę natkę i szczypiorek dokładnie umyliśmy i drobniutko posiekaliśmy. Dodaliśmy jajka pokrojone w kostkę, przyprawy, sok z cytryny i oliwę z oliwek i wszystko dokładnie wymieszaliśmy.
Sałatka wyszła rewelacyjna, nie dość że bogata w potrzebne witaminy to jeszcze smaczna, bardzo prosta w wykonaniu i idealna na śniadanie. Sprawdziliśmy jakie właściwości mają zielone części rzodkiewki i okazuje się, że to właśnie liście rzodkiewki są w całej roślinie najzdrowsze. Działają przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, regulują ciśnienie krwi, przyśpieszają przemianę materii i uwalniają organizm z toksyn. Także radzimy wszystkim: Jedzcie rzodkiewkę w całości!!! Zwłaszcza tą z ogródka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz