- około 1kg jarmużu
- 4 banany
- 3 jabłka
- jogurt naturalny 200ml
- sok z 1/2 dużej cytryny
- łyżka stołowa oleju
- 3 łyzki stołowe miodu
Preparowanie:
Po zebraniu jarmużu i przemyciu, warto go zamrozić. Po rozmrożeniu uwalnia aktywne składniki, które wspomagają wydzielanie witamin A, C, E i K.
Przed zblendowaniem najlepiej go drobno posiekać. My to zrobiliśmy jeszcze kiedy był zamrożony. Bardzo fajnie kruszył się w palcach.
Następnie posiekaliśmy pietruszkę i to był błąd! Trzeba z jej ilością uważać, bo potrafi intensywnością zdominować smak.
My po swoim doświadczeniu pietruszki nie polecamy, dlatego nie ma jej w składnikach przepisu.
Do tego obraliśmy trzy jabłka, 4 banany i zalaliśmy łyżką stołową oleju rzepakowego i jogurtem naturalnym 200ml. Na koniec sok z połowy cytryny i trzy łyżki stołowe miodu.
Wszystkie te składniki wymieszaliśmy i zblendowaliśmy, a następnie po przelaniu do miski odstawiliśmy w lodówce do schłodzenia.
Następnie posiekaliśmy pietruszkę i to był błąd! Trzeba z jej ilością uważać, bo potrafi intensywnością zdominować smak.
My po swoim doświadczeniu pietruszki nie polecamy, dlatego nie ma jej w składnikach przepisu.
Do tego obraliśmy trzy jabłka, 4 banany i zalaliśmy łyżką stołową oleju rzepakowego i jogurtem naturalnym 200ml. Na koniec sok z połowy cytryny i trzy łyżki stołowe miodu.
Wszystkie te składniki wymieszaliśmy i zblendowaliśmy, a następnie po przelaniu do miski odstawiliśmy w lodówce do schłodzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz