wtorek, 24 października 2023

Pasta z opieniek

Październik to chyba dobry moment, by zaprezentować Wam nasz pomysł na opieńki.
Jak z każdymi grzybami, tak i z opieńkami zastanawiamy się jak je przechowywać, by były zdatne do spożycia w dłuższym terminie. Przychodzą sprawdzone sposoby jak suszenie czy mrożenie. Często stosowane jest też marynowanie w occie albo kiszenie co poniektórych gatunków. Natomiast mniej popularne jest pasteryzowanie opieniek w postaci tzw. pasty.

Dzisiaj powracamy do naszej SzepKuchni  i publikujemy Wam szczegółowy przepis na pastę z opieniek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Camera is a responsive/adaptive slideshow. Try to resize the browser window
It uses a light version of jQuery mobile, navigate the slides by swiping with your fingers
It's completely free (even though a donation is appreciated)
Camera slideshow provides many options to customize your project as more as possible
It supports captions, HTML elements and videos.