piątek, 26 lipca 2019

Koktajl z jarmużu

Ostatnio w Wyciskaniu ziemi pisaliśmy o tym, że jarmużu nie jesteśmy wstanie na bieżąco przerabiać i konsumować. Dlatego postanowiliśmy wzbogacić naszą dietę o koktajle.
W sieci jest bardzo dużo o ich właściwościach, stąd tylko krótko nadmienimy, że nas przede wszystkim interesuje to, że jarmuż jest lekkostrawny i może nam zastępować wieczorny posiłek. Ma dużo błonnika, wapnia, żelaza, fosforu i magnezu, a o te składniki warto zadbać.

Dzisiaj zapraszamy do SzepKuchni na koktajl według naszego przepisu. Z racji tego, że jarmuż to roślina z rodziny kapustowatych, to może pierwotnie budzić wątpliwości smakowe, ale jest odrobinę pikantny, dlatego po przełamaniu go słodkim oraz kwaśnym smakiem, daje finalnie bardzo ciekawą kompozycję.

Dobra szklaneczka przed snem takiego preparatu nie jest zła. I choć nie daje uczucia sytości, to na pewno pozwoli spać snem sprawiedliwego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Camera is a responsive/adaptive slideshow. Try to resize the browser window
It uses a light version of jQuery mobile, navigate the slides by swiping with your fingers
It's completely free (even though a donation is appreciated)
Camera slideshow provides many options to customize your project as more as possible
It supports captions, HTML elements and videos.