Ostatnio w Wyciskaniu ziemi pisaliśmy o tym, że jarmużu nie jesteśmy wstanie na bieżąco przerabiać i konsumować. Dlatego postanowiliśmy wzbogacić naszą dietę o koktajle.
W sieci jest bardzo dużo o ich właściwościach, stąd tylko krótko nadmienimy, że nas przede wszystkim interesuje to, że jarmuż jest lekkostrawny i może nam zastępować wieczorny posiłek. Ma dużo błonnika, wapnia, żelaza, fosforu i magnezu, a o te składniki warto zadbać.
Dzisiaj zapraszamy do SzepKuchni na koktajl według naszego przepisu. Z racji tego, że jarmuż to roślina z rodziny kapustowatych, to może pierwotnie budzić wątpliwości smakowe, ale jest odrobinę pikantny, dlatego po przełamaniu go słodkim oraz kwaśnym smakiem, daje finalnie bardzo ciekawą kompozycję.
Dobra szklaneczka przed snem takiego preparatu nie jest zła. I choć nie daje uczucia sytości, to na pewno pozwoli spać snem sprawiedliwego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz